De Droog Automotive Garage Hoofddorp - Tuning

Tuning

Weet u wat er mogelijk is voor uw auto?

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een tuning

Stage 1

Dit is de oplossing voor mensen die wat meer motorvermogen willen, zonder aanpassingen en niet al te hoge kosten, maar met tóch een duidelijk verschil.

Stage 1 houdt in dat de software van de motorcomputer (ecu) en de transmissie (tcu) van de auto wordt aangepast om meer vermogen (pk) en koppel (nm) te produceren en door het aanpassen van de torquelimiters van de transmissie. Dit leidt tot een verhoogde prestatie van de transmissie en het vermogen van de motor.

Stage 2

De beste oplossing voor autoliefhebbers die een wat sportievere auto willen met meer vermogen en geluid vind u in stage 2, een groot verschil voor een redelijke prijs.

Stage 2 houdt in dat er softwarematig (ecu en tcu) aanpassingen worden gemaakt met een op maat gemaakte chip, afgesteld op uw auto. Ook passen we de transmissie software aan waardoor we de schakeltijden optimaliseren, ook de koppeldruk wordt verhoogd. Daarnaast
doen we hardwarematige aanpassingen zoals het plaatsen van een downpipe en/of de intake en/of intercoolers. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de auto sneller en krachtiger rijdt en zorgt voor een verbeterde acceleratie en hogere topsnelheid.

Stage 3

Dit wordt een auto als geen ander. Er zijn geen grenzen en we zetten alles op alles om het meeste vermogen uit uw droomauto te halen.

Stage 3 is een geavanceerde vorm van tuning om het hoogst mogelijke motorvermogen te kunnen realiseren.

Dat gebeurt door middel van: het aanpassen van de Turbocharger (eventueel herbouwen van het motorblok door verbeterde componenten die een hoger vermogen aankunnen), het aanpassen van de poelies van de Supercharger, aanpassen van het benodigde randmateriaal, het aanpassen van zowel de motor- als transmissiesoftware (ecu en tcu) en door het goed loggen kunnen wij de software zo secuur mogelijk afstellen voor uw auto waardoor alle grenzen worden verlegd. In overleg kunnen wij u adviseren wat er mogelijk is voor uw auto.

ECO tuning

Ook voor Eco-tuning kunt u bij ons terecht.
Als u uw auto zuiniger wil laten lopen dan is dat zeker mogelijk bij auto's die zijn uitgevoerd met een Turbo of Supercharger. De autofabrikant gebruikt één type soort software voor alle uitvoeringen van hetzelfde model. Wij kunnen een softwarematige aanpassing uitvoeren en in uw auto plaatsen waardoor uw auto zuiniger gaat rijden. Hierbij verbeteren we de brandstofefficiëntie daardoor vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen. Eco-tuning levert u dus een vermindering van de brandstofkosten en een vermindering van de milieu-impact van uw auto.


Transmissie tuning

Een transmissie is vaak begrensd uit de fabriek waardoor de maximale koppel lager ligt dan mogelijk is voor de transmissie. Deze waardes kunnen worden softwarematig aangepast wat een prettigere rij ervaring geeft.


Motor upgrade

Er zijn mogelijkheden om uw automotor te upgraden door middel van alleen hardwarematige aanpassingen, waar geen aangepaste motorsoftware voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen zoals een intake (luchtfilter), bougies of injectoren.


Uitlaat upgrade

Wij bieden diverse opties om meer prestatie en geluid uit uw auto te halen door aanpassingen aan het uitlaatsysteem dat zorgt voor een betere gasrespons en een sportiever uitlaatgeluid.

Bij veel (nieuwere) auto’s wordt de uitlaat flink geknepen door een zogenaamd ‘OPF filter’ en/of katalysator die tussen de uitlaat zit. Dat zorgt ervoor dat veel geluid, maar ook motorvermogen achter blijft. Dit kan aangepast worden door het plaatsen van een zogeheten downpipe. Door de restrictie weg te halen kan er meer vermogen uit het motorblok gehaald worden. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om de midden- en einddemper aan te passen voor een volledig sportuitlaat systeem, een zogeheten catback, om een betere flow in het hele uitlaatsysteem te creëren.
Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat de auto sneller zal zijn, meer geluid zal produceren en biedt u daardoor een leukere rijervaring.

Remmen upgrade

Als uw auto een hoop vermogen heeft, maar niet het juiste remvermogen in verhouding tot de snelheid, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren.
Goede remmen zijn voor elke auto uiteraard belangrijk, maar bij auto’s met veel vermogen nog belangrijker, omdat een auto met veel vermogen veel sneller kan accelereren en dus ook sneller moet kunnen decelereren. Als de remmen niet het juiste remvermogen hebben in verhouding tot het motorvermogen, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren, zéker in het geval van een noodstop. Kortom, goede remmen zijn van cruciaal belang voor de veiligheid bij een voertuig met veel vermogen.

Wij kunnen u adviseren wat de juiste type remmen zijn voor uw auto.

Scooter opvoeren

Bij ons kunt u ook tercht als u 25km/h of 45km/h toch te traag voelt voor in het verkeer. dan zijn er genoeg oplossingen om toch wat sneller door het verkeer te kunnen komen, wat wij ook adviseren voor uw eigen veiligheid om toch met het verkeer mee te kunnen komen.